Never fully dressed without perfume

De parfum bestaat ruim 5000 jaar en komt van oorsprong uit Egypte. De benaming komt vanuit het woord ‘per fumus’, wat letterlijk ‘door rook’ betekent in het Latijn. De Egyptenaren verbrandden kruiden, takken en planten om offers te brengen aan hun goden. Tijdens deze religieuze ceremonieën kwamen veel verschillende geuren vrij. Deze geuren werden later zó belangrijk voor de Egyptenaren, dat parfum gebruikt werd vanaf een geboorte tot aan de dood. De parfum bestond toen alleen nog maar als crème, poeder of olie. Later ontwikkelden de Grieken de vloeibare parfum, zoals wij die hedendaags kennen.

Vanaf de 19e eeuw ging het hard met de populariteit van de parfums: Er werden geuren ontwikkeld en nagebootst in laboratoria. Zo ontstonden er steeds meer verschillende geuren en combinaties.

Tot op de dag van vandaag bestaan er ontelbare parfums en parfummerken. Wat zij allemaal gemeen hebben, is dat zij opgebouwd zijn in het zogenoemde ‘olfactorische piramide’. Deze piramide bestaat uit geuren die onder te verdelen zijn in topnoten, hartnoten en basisnoten. Topnoten houden 1-2 uur aan, hartnoten houden 4-5 uur aan en basisnoten houden langdurig aan.

De blushy truffle hair perfume is een subtiele en verfijnde haarparfum, die de verleidelijke elegantie van de geur onderstreept. De geur is opgebouwd uit noten en bittere sinaasappel, die de zintuigen opleven. Naast het parfumeren, verzorgt de blushy truffle hair perfume het haar: dankzij kokosextract blijft het haar sterk, gezond en glanzend. Het haar wordt beschermd tegen schadelijke externe factoren.

De OOOO de parfum heeft een luxueuze en langdurige geur, namelijk de warme geur van sandelhout en bloemige geur van patchoeli. Geïnspireerd door de liefde voor reizen. De subtiele en bloemige geur stimuleert en doet uw zintuigen opleven. Basis is de nachtschone, een bloem met een zoete, positieve geur en bijzondere kenmerken. Verkwikkende en frisse topnoten van bergamot en rabarberblad en hartnoten van mooie bloemachtige geuren als roos en tuberoos, bekoren je zintuigen.

Shhhh…. Oolaboo’s secret tip: spray, na het wassen van je haren, een beetje parfum op de handdoek. Tijdens het drogen van de haren met de handdoek, wordt het haar geparfumeerd. Haren houden de geur van parfum bijzonder lang vast, dan blijft die geur pas écht lang zitten.

 

 


ellen def4 e1465312685206

Over de auteur: Ellen Wilmink

Communication manager at Oolaboo Holland

43 Artikelen

Discover more