Hoe bacteriën helpen jouw huid gezond te houden

Een goede weerstand van de huid is belangrijk om uiteindelijk de beste resultaten te kunnen behalen. Net als in onze darmen horen goede micro organismen aanwezig te zijn op de huid om de strijd aan te gaan met de schadelijke binnen hun soort. Bacteriën, virussen, gisten en schimmels vormen samen het menselijk microbioom. Het microbioom is onderdeel
van ons afweersysteem, deze beschermt ons tegen ziekmakende bacteriën en helpt bij het verteren van ons eten. Het microbioom bepaalt voor een groot deel hoe ons lichaam functioneert.

De bacteriën die leven op jouw huid vormen het huidmicrobioom. Het huidmicrobioom is per mens verschillend, en verschilt ook per lichaamsdeel.
De microben in bijvoorbeeld jouw lies, zijn weer heel anders dan die op jouw gezicht. Bepaalde huidaandoeningen vinden hun oorzaak vaak in de darmen, juiste voeding speelt hierin dan ook een belangrijke rol.

De meeste bacteriën zijn te vinden op de epidermis (opperhuid), maar ook in de diepere lagen van de huid. Het huidmicrobioom en de huid beschermen jou tegen schadelijke invloeden van buitenaf. De goede bacteriën houden de slechte in evenwicht en beschermen op die manier jouw huid.

Oolaboo introduceert daarom haar nieuwe lijn morning dew hydra-active prebiotic program. Een nieuw en innovatief programma voor een droge, gevoelige en eczeem-gevoelige huid. Dankzij een natuurlijk prebioticum
worden de goede bacteriën, die belangrijk zijn voor een gezonde huid, intact gehouden. Hierdoor wordt het huidmicrobioom weer in balans gebracht en worden huidproblemen op een natuurlijke wijze verminderd.

Prebiotica zijn voedingsstoffen voor de goede bacteriën (probiotica), die van nature in voedingsmiddelen voorkomen zoals groente, granen en fruit. Prebiotica zijn dus zelf geen levende bacteriën maar ze bevorderen de groei van probiotica. (goede bacteriën) Ze helpen je eigen persoonlijke bacteriële ecosysteem te ondersteunen. (huidmicrobioom)

Probiotica zijn levende (goede) bacteriën en gisten die belangrijke voordelen hebben voor de algehele gezondheid. Probiotica beïnvloeden ook de huidflora positief. Dit doen ze onder meer door de zuurgraad te verlagen door de productie van bijvoorbeeld melkzuur en stoffen met een antibacteriële werking. Door dus goede bacteriën aan te brengen krijgen ziekmakende bacteriën minder kans. Belangrijk in deze is dat de pH-waarde in producten niet te laag is, zodat de huid de kans krijgt zich te herstellen.

Morning dew producten bevatten het natuurlijke prebioticum preBIULIN AGA, afkomstig van chichorei, een wortel, familie van de witlof. PreBIULIN AGA brengt de huidmicrobioom in balans, gaat huidveroudering tegen en vermindert huidproblemen. Daarnaast heeft preBIULIN AGA het vermogen het schadelijke effect van conserveringsmiddelen direct tegen te gaan. Het
hydrateert sneller, intensiever en langer in vergelijking met hyaluronzuur. PreBIULIN AGA zorgt 24 uur lang voor hydratatie van de huid.

Samen met hyaluronzuur, ceramiden (aanvulling van vetten die van nature voorkomen in je huid) en natuurlijke moisturizers, verminderen droogtelijntjes en wordt de huid beschermd tegen schadelijke invloeden van buitenaf. We gebruiken grapefruitolie dat een kalmerende werking heeft op de huid, en tevens de huid zuivert en verbetert. Agave extract verhoogt de
elasticiteit van de huid en verzacht fijne lijntjes. Daarnaast houdt karitéboter de huid soepel en cupuaçuboter zorgt voor hydratatie. Alöe Vera werkt sterk genezend. Macadamia olie bevat een natuurlijke UV filter en gaat vochtverlies tegen. Squalane, gewonnen uit olijfolie, is een sterk oxidant. Het herstelt de natuurlijke balans van de huid, trekt snel in en sluit de huid niet af. Squalane dringt diep in de huid, verzacht en geneest.

Morning dew bevat geen siliconen, is 100% vegan en is verrijkt met een essentiële (natuurlijk)parfum. (citrus)

Het programma bestaat uit drie producten:
# morning dew moisturizing prebiotic serum
# morning dew hydra-active prebiotic face cream
# morning dew eye opening nutrition emulsion

De morning dew producten worden gelanceerd met een bijhorende morning dew treatment die geboekt kan worden bij onze Oolaboo partner salons.

oolaboo 5226 verzamelbeeld


ellen def4 e1465312685206

Over de auteur: Ellen Wilmink

Communication manager at Oolaboo Holland

43 Artikelen

Discover more